Menteri Pertahanan Lawat Pelarian Rohingya Di Cox's Bazar Julai ini

June 28, 2018

 

SHAH ALAM: Kementerian Pertahanan akan melawat kem pelarian Rohingya di Cox's Bazar, Bangladesh awal bulan depan.

 

Menterinya, Mohamad Sabu, berkata pada lawatan itu, pihaknya turut membawa kemudahan logistik termasuk bantuan perubatan, khemah, serta bahan makanan.

 

Katanya, dalam lawatan itu, kira-kira 60 petugas yang berkhidmat di sana akan diraikan dalam majlis sambutan Aidilfitri.

 

"Kita akan bertolak pada awal pagi, 4 Julai ini menggunakan pesawat tentera. Pesawat ini mempunyai kapasiti kargo yang luas dan boleh memuatkan pelbagai bantuan yang mahu disalurkan kepada kem pelarian berkenaan.

 

"Oleh itu, orang ramai yang ingin memberi sumbangan boleh menyalurkannya kepada Biro Kebajikan Parti Amanah Negara (PAN). Bantuan berbentuk makanan seperti coklat, gula-gula dan roti amat dialukan," katanya ditemui selepas menghadiri Rumah Terbuka Aidilfitri PAN dan Parlimen Shah Alam, di sini, hari ini.

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com