Sami Buddha Myanmar Kutuk Malaysia

December 3, 2016

 

Yangon, Myanmar - 3 Disember 2016 - Golongan Sami Buddha di Myanmar berkumpul dihadapan kedutaan Malaysia sambil membawa sepanduk yang memaparkan Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Najib Razak dengan tanda pangkah diwajahnya.

.

Kira-kira 20 sami yang diketuai Pamaukka (Ketua Sami) dari kuil Magwe berhimpun di hadapan Kedutaan Besar Malaysia dan melaungkan slogan mengutuk Perdana Menteri Malaysia.

.

 

Mereka mengutuk Perdana Menteri Najib Razak dan menuntut supaya tidak lagi memberi tekanan dalam isu Rohingya ini.

.

Kementerian Luar Malaysia menyifatkan tindakan Kerajaan Myanmar kepada Etnik Rohingya di Myanmar sebagai satu proses penghapusan Etnik.

.

Perdana Menteri Najib Razak akan hadir dalam perhimpunan awam di Kuala Lumpur untuk mengutuk tindakan 'pembersihan etnik Rohingya', yang dilakukan tentera Myanmar di Arakan, Myanmar.

 

Timbalan Pengarah Pejabat Presiden Myanmar, U Zaw Htay, menyifatkan tindakan itu sebagai 'mencampuri hal ehwal dalaman Myanmar' - Agensi

 

 

Teruskan Tekanan kepada Myanmar!!  

.

Kami bantu anda unutk menghulurkan Bantuan kepada Etnik tertindas ini.

.

Klik disini untuk menyumbang.
 

 

 

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com