MAPIM Lancar Kempen Rohingya di Bumi Borneo

November 30, 2016

 

Miri, Sarawak - 1 Disember 2016. MAPIM cawangan Sarawak giat berkempen untuk mengumpulkan dana bantuan yang akan disalurkan kepada Etnik Rohingya di Maungdaw hujung bulan ini.

 

Dengan Slogan "Kamek Prihatin" , MAPIM Sarawak terus-menerus berkempen dalam menyebarkan maklumat terkini berkenaan isu penghapusan etnik Rohingya ini.

 

"Kini MAPIM sedang berusaha mengumpul dana bagi tujuan murni ini, dianggarkan kami memerlukan sekurang-kurang RM 1 Juta untuk tujuan menyewa kapal dan membeli barang-barang makanan dan keperluan lain. Dianggarkan kami memerlukan 3 kapal yang penuh dengan makanan dan barangan keperluan bagi tujuan ini." Kata Presiden MAPIM, Cikgu Azmi selepas Mesyuarat Tergempar ASEAN+, Ulama dan NGOs  pada selasa lepas.

 

Kempen ini diperkukuhkan lagi dengan slogan  "Food Flotila For Myanmar" yang memfokuskan bantuan makanan, perubatan dan pakaian.

 

Ayuh! Kami bantu anda untuk salurkan bantuan kemanusiaan ini! Klik Disini untuk menyumbang!

 

 

 

>>Tabung Rohingya MAPIM<<

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com