Misi MAPIM Untuk Rohingya

November 18, 2016

 

MAPIM terus giat berkempen dalam melaksanakan Bantuan Kecemasan kepada Kampung Maungdaw di Arakan, Myanmar.

 

Sedia maklum baru-baru ini kita didengarkan berita kepungan dan pembunuhan beramai-ramai oleh askar tempatan kepada etnik Rohingya di Maungdaw, Myanmar. Lebih menyakitkan hati apabila semalam wanita dan kanak-kanak menjadi mangsa malah dibakar hidup-hidup!

 

Video diatas secara ringkas kupasan Fakta mengenai isu Rohingya dan antara bantuan yang telah disalurkan kepada Etnik Rohingya  pada Misi MAPIM kerjasama dengan Chinese Muslim Humanitarian NGO daripada China pada September lepas.

 

Ayuh teruskan usaha anda dalam membantu mereka. Setiap sumbangan anda amat bernilai kepada! Klik disini untuk menyumbang.

 

 

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com