UiTM Jasin Cakna Isu Ummah

November 11, 2016

 

Jasin, Melaka - 10 November 2016, MAPIM dijemput khas oleh Persatuan Mahasiswa At-Taqwa (PERMATA) , UiTM Cawangan Jasin Melaka dalam Forum Khas yang bertajuk  Bicara Keamanan.

 

MAPIM yang diwakili oleh Tuan Naib Presiden iaitu Haji Abd Aziz Abu Bakar turut diganding bersama Saudara Isman dari kumpulan Hijjaz  sebagai ahli panel forum ini. Forum dirancakkan lagi dengan moderator yang berbakat besar iaitu Saudara Khairul Amirin.

 

Forum ini mengupas isu ummah yang bergolak di Syria dan Palestin. Perkongsian daripada Isman Hijjaz yang pernah mengikuti misi ke Gaza dan Syria bersama MAPIM sangat memberi impak yang besar kepada Mahasiswa.

 

Program ini dirasmikan sendiri oleh Timbalan Rektor UiTM Jasin , Prof Madya Hj Zakaria Tajuddin seterusnya merasmikan kutipan Tabung Peduli Ummah disini.

 

 

 

 

Kutipan Sumbangan pada Program ini terus disalurkan kedalam Tabung Syria sempena Misi Bantuan Syria Musim Sejuk yang akan di laksanakan pada Januari 2017. 

 

UiTM Jasin telah menunjukkan Peduli Ummah, anda bila lagi? Hubungi kami jika anda berminat untuk Program Peduli Ummah. >>Klik disini<<

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com