MAPIM Selangor Perkasa Projek Waqaf & Infaq Aqsa!

November 9, 2016

 

 

 

 

Bangi, Selangor - 9 Novemeber 2016 MAPIM melancarkan gerakan untuk Wakaf Al Aqsa bagi mendapatkan pembiayaan wakaf kepada Masjid Al Aqsa.  Idea ini adalah untuk menggerakkan sumbangan sama ada daripada individu, keluarga, persatuan, institusi atau agensi yang menyumbang bahagian wakaf yang ada dalam bentuk 1 meter persegi (1 tapak Wakaf) untuk satu sumbangan.

 

Sehubungan itu, MAPIM Cawangan Selangor pergiatkan usaha dalam Projek Waqaf & Infaq Aqsa yang telah dilancarkan.  

 

Projek ini terus berjalan dan sehingga kini telah berjaya mengutip lebih 30 tapak Wakaf daripada individu, keluarga dan agensi kerajaan. Malah seluruh cawangan MAPIM di seluruh Malaysia sedang giat menjalankan Projek ini.

 

Sasaran Projek ini adalah berdasarkan kepada 144,000 meter persegi daripada Masjid Al Aqsa. Dana wakaf ini juga sebagai menampung bil peyelengaraan, elektrik dan air, pentadbiran, pemulihan, rehabiliti, kemudahan perkhidmatan awam (perkhidmatan kesihatan, kemudahan bagi orang-orang tua) menguruskan kumpulan belajar halaqah Islam, dan menguruskan pembelajaran al-Quran dan Hadis. Sasaran MAPIM agar setiap Masjid di seluruh dunia untuk membeli sekurang-kurangnya satu saham wakaf dengan jumlah USD 1500 sesaham (1 tapak)  yang merupakan salah satu meter persegi, ini akan cukupi untuk membiayai Masjid Al Aqsa. 

 

Ayuh bersama MAPIM dalam Projek Waqaf Aqsa ini!! Klik disini untuk info lanjut mengenai Waqaf Aqsa   >>> WAQAF AL-AQSA<<<

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com