"FoodFlotillaForMyanmar", NGO China Muslim dahului Sumbangan!

November 7, 2016

 

Shah Alam, 7 November 2016 - Susulan daripada bantahan dan serahan memorendum di kedutaan United Nation (UN) 28 oktober lepas, MAPIM meneruskan Kempen "FoodFlotillaForMyanmar" yang mana mensasarkan kutipan sumbangan untuk diberikan bantuan verupa makanan kepada masyarakat di Maungdaw, Myanmar.

 

Penerimaan wang tunai sebanyak RM10 000.00 kepada MAPIM oleh Puan Wang Lihong yang mewakili daripada Pertubuhan Kemanusiaan China Muslim di China. Pemberian sumbangan ini disaksikan oleh Ustaz Jaber yang mewakili Majlis Ulama Rohingya (MUR) dan Pengarah Projek FoodFlotillaForMyanmar saudara Ustaz Tarmidzi.

 

Majlis penyampaian sumbangan dibuat selepas tamat Mesyuarat pelaksanaan  Projek FoodFlotillaForMyanmar, Turut hadir wakil dari Majlis Ulama Rohingya (MUR) bagi membicarakan keadaan semasa di Maungdaw, Myanmar. 

 

 

 

 

Perbincangan secara detail bersama Ngo-ngo bagi menghantar bantuan kedalam daerah Maungdaw, Myanmar yang kini dikepung dan terdapat beberapa keluarga yang kebuluran.

 

Ayuh semua semarakkan Kempen FoodFlotillaForMyanmar!! Sumbangan Anda amat diperlukan sekarang!! Mari viralkan di media sosial dengan hashtag : #FoodFlotillaForMyanmar

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com