Perkahwinan Sejenis Mengancam Fitrah Kehidupan

 

Di beberapa negara telah menghalalkan pernikahan sesama jantina, sebagai contoh di Belanda, Swedia, Belgium, dan Sepanyol. Kemudian, sokongan kuat Amerika Syarikat juga menyokong dan mengikut menghalalkan pernikahan sesama jantina, iaitu kaum gay, transgender (LGBT), lesbian dan bioseksual. Setelah Mahkamah Agung (MA) Amerika Syarikat, seperti yang diberitakan diseluruh dunia telah menghalalkan pernikahan sesama jenis di 50 bahagian negeri melalui keputusan bersejarah di Amerika.

 

Sementara itu, berbeza di Negara Gambia, seperti yang dimaklumkan, dengan pantas melarang dan mengancam pecinta sejenis masuk ke Negara Gambia. Hal ini disampaikan secara lantang oleh Presiden Gambia, Yahya Jammeh. Dia mengatakan, akan memancung leher para pelaku ini jika mereka berani menginjakkan kaki di Gambia.

 

“Jika anda melakukan hal terkutuk itu di Gambia, saya akan memancung leher anda. Jika anda seorang lelaki dan ingin menikahi lelaki lainnya di negara ini, kami akan menangkap anda, dan tidak seorang pun akan melihat anda lagi,” ungkapnya, seperti yang dikutip dari merdeka.com.

 

Hampir 90 peratus rakyat Gambia beragama Islam. Para homoseksual yang ingin melakukan pernikahan atau melakukan hubungan di Gambia akan dikenakan hukuman penjara selama 14 tahun. Namun, pada hujung tahun 2015 yang lalu, presiden yang berkuasa di Gambia sejak berusia 29 tahun ini memulakan kempen anti-gay di negaranya dengan memberikan hukuman mati bagi para pencinta sesama jenis.

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com