MAPIM Johor Tunai Amanah Ummah

November 4, 2016

 

MAPIM Johor menunaikan amanah SALIMAH MALAYSIA untuk menyerahkan sumbangan Telekung, Jubah dan Kipas keperluan madrasah - madrasah Rohingya di Johor

 

Antara serahan yang telah dilaksanakan:

 

Madrasah Perling
Jubah lelaki x 13
Kipas besar x 1

 

Madrasah Tangkak
Telekung 11
Kipas dinding 3

 

Madrasah Plentong
Jubah 10
Telekung 11
Kipas dinding 3

 

Selain itu MAPIM Johor juga menyerahkan pakaian kanak2 terpakai dan tudung bawal kepada semua pelajar yg memerlukan hasil sumbangan Warga Singapura pada tahun 2014
 
Selain itu, MAPIM Johor juga mendapat sumbangan dari Pertubuhan Keris Emas wang menjalankan program wakaf Al- Quran untuk menyara elaun guru-guru Al-Quran warga ibu tunggal. Al-Quran yang telah diwakafkn disumbangkan pula untuk kegunaan madrasah Rohingya di Johor dan prgm dakwah di Sarawak.

 

Serahan dilakukan berperingkat dan berjaya dilaksanakan kepada sasaran kerana pencarian saiz pakaian yg beragam dan jarak madrasah yg berjauhan dari lokasi pejabat Mapim Johor

 

Terkini pada 3 November serahan dilaksanakan oleh wakil MAPIM Johor; Tn Hj Ali Ibrahim dan Tn Hj A.Gaphar Mohamad di Madrasah Nuraniah Al Quraniah Rohingya Taman Perling, Johor Bahru. 

 

Mapim Johor mengalu - alukan sumbangan masyarakat berterusan kepada komuniti Rohingya di Johor demi kelangsungan hidup dan pendidikan generasi baru mereka.

 

Aidi Khairin Sabikin
Penyelaras MAPIM Johor

 

 Teruskan Menyumbang!! Sumbangan Anda boleh disalurkan disini  >> Klik Sini <<

 

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com