MAPIM Johor Hulur Bantuan Bencana

October 29, 2016

 

 Johor Bahru - 25 Oktober 2016 Johor Bahru digemparkan dengan berita kebakaran di tingkat dua unit rawatan rapi (ICU) selatan Hospital Sultanah Aminah (HSA) pagi tadi. keprihatinan pelbagai pihak jelas terpancar apabila ramai yang tampil menghulurkan bantuan termasuk menjadi sukarelawan susulan kebakaran disini.  

 

Mapim Johor dengan kerjasama Yayasan Amal Malaysia bertindak segera membantu pihak berkuasa dalam meredakan mangsa kebakaran  di Hospital Sultanah Aminah. Sumbangan berupa air mineral, Roti, Tuala, Plastik Sampah dan seramai hampir 40 sukarelawan yang dikerah di dalam misi kecemasan ini. Edaran foodpack juga dilakukan di wad2 dan lapangan kepada Staff HSA, Polis dan Bomba yg bertugas serta org2 awam

 

Tugas berakhir pada 12.55 am, kemudian sukarelawan dari Mapim Johor terus bergegas ke  Pt Warijo, Sri Medan, Batu Pahat bagi membantu pembersihan dan keperluan penduduk kg yg dilanda bencana ribut. Bencana ribut juga dilaporkan pada hari yang sama.

 

Semangat dan kecekalan para sukarelawan yang ditunjukkan oleh Mapim Johor ini menunjukkan keprihatinan yang tinggi rakyat Malaysia dalam membantu tidak kira agama mahupun bangsa.

 

 

 

 

 

 


 

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com