UiTM Shah Alam Buktikan Kepedulian Terhadap Keperitan Rakyat Palestin

Shah Alam - Mahasiswa Kolej Teratai dari UiTM Shah Alam dengan kerjasama Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) telah menganjurkan Karnival Jelajah Peduli Ummah di Uitm Shah Alam bermula 1 hingga 2 Oktober 2016.

Antara aktiviti yg di jalankan adalah aktiviti flashmoob, melukis doodle bertujuan memupuk kesedaran mahasiswa UiTM terhadap isu ummah.

 

Saudara Fairuz selaku Pengarah Program tersebut turut menyerahkan doodle kepada Penyelaras MAPIM Selangor, Saudara Nik Abdul Aziz Nik Mohd untuk dibentang di Gaza pada misi akan datang sebagai simbolik peduli ummah dan harapan Mahasiswa ini.

 

Aktiviti turut diserikan dengan kehadiran kumpulan nasyid Hijjaz dan Ceramah Penerangan yang disampaikan oleh Naib Presiden MAPIM, Tuan Haji Abdul Aziz Abu Bakar yang turut sama turun padang bagi menunjukkan tanda sokongan kepada karnival ini.

Pelancaran tabung kemanusiaan yang dilancarkan berjaya mengumpul sejumlah RM4252.00 dan diserah secara rasmi pada akhir program Karnival Peduli Ummah kepada Penyelaras MAPIM Selangor Saudara Nik Abdul Aziz Nik Mohd.

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com