MAPIM Teladani Perjuangan Almarhum Tuan Guru Hj. Salleh Musa

September 4, 2016

Mewakili MAPIM, Ustaz Tarmizi Sulaiman dijemput menghadiri Majlis Tahlil dan Pengkisahan Perjuangan Almarhum Tuan Guru Haji Salleh Musa sempena Program Pertemuan Anak-anak Sik di perantauan, Bandar Putra Perdana, Puchong.

 

Hadir bersama Tuan Syeikh Muslim Hj. Salleh dan Hj. Sanusi Md Nor.

 

Intipati ucapan Tuan Sheikh Muslim Hj. Salleh (anak TG Hj Saleh dan juga Mudir Madrasah Ar Rahmaniah) antaranya menekankan pesanan Almarhum Tuan Guru untuk sentiasa kenal Allah, berfikir dahulu baik dan buruk sebelum bertindak kerana semua itu akan dihitung selepas mati.

 

Almarhum Tuan Guru adalah seorang yang sangat istiqamah dengan ilmu, mengajar masyarakat hingga ke hujung nyawa. Beliau selalu memperingatkan biar kita letih di dunia kerana kita akan berehat di akhirat.

 

Duduklah dengan jamaah yang ramai Ulama' akhirat kerana Ulama' tidak akan berdusta.

 

www.mapim.org

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com