MAPIM lancar Ummah Korban Antarabangsa

 

Kuala Lumpur: Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) melancarkan Ummah Korban Antarabangsa buat julung kalinya dengan penyertaan lebih 1,000 sukarelawan seluruh negara.

 

Antara negara terbabit termasuklah di benua Afrika seperti Burkina Faso, Somalia,Mauritania, Ghana dan Sudan selain Asia Tenggara, Asia Tengah dan Asia Selatan.

 

Presidennya Mohd Azmi Abdul Hamid berkata, bertemakanMembenteras Kebuluran , Menyantuni Kefakiran, MAPIM mengambil inisiatif mengumpul maklumat dari beberapa negara mengenai status umat Islam di seluruh dunia dan menentukan lokasi untuk menawarkan umat Islam di Malaysia menyertainya.

 

"Kami mengambil perhatian terhadap kebuluran dialami umat Islam di kebanyakan negara Islam majoriti dan negara umat Islam minoriti yang miskin. 

 

"Akibat dihimpit kemiskinan oleh kegagalan sistem ekonomi tidak diurus dengan baik, umat Islam di negara-negara berkenaan menghadapi keadaan yang parah dari sudut sekuriti makanan," katanya ketika majlis pelancaran program itu hari ini.

 

Sumber: http://www.hmetro.com.my/node/157978

Please reload

Featured Posts

Myanmar Masih Nafi Pembersihan Kaum

March 13, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

TABUNG ROHINGYA

2124 5760 0213 72

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j

Bantuan Kecemasan Rohingya merupakan inisiatif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dengan kerjasama  agensi antarabangsa serta NGO tempatan telah menggerakkan misi khas untuk menyalurkan bantuan kecemasan kepada pelarian Muslim Rohingya yang berada dalam keadaan sangat terdesak.

HUBUNGI KAMI

I

Wisma MAPIM Malaysia, No. 25 Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi,

Bandar Bukit Mahkota, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

Screen Shot 2019-10-11 at 10.33.55 AM.pn

I

SUMBANGAN OFFLINE 

Sumbangan kepada projek-projek kemanusiaan MAPIM, tanpa melalui sistem online donation yang telah disediakan, tuan/puan bolehlah menyalin nombor akaun MayBank MAPIM seperti yang tertera di bawah:

Screen Shot 2019-10-11 at 10.40_edited.j
2124 5760 0213 72

Dengan kerjasama:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.

© 2017 by MAPIM. Proudly created for www.tabungrohingya.com